Дейвид Камерън критикува Борис Джонсън

12:00, 14 сеп 19 / Свят 25 2878 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На фона на планирания по-късно днес проевропейски протест в Лондон бившият премиер на Великобритания Дейвид Камерън обвини сегашния премиер Борис Джонсън и отговарящия за подготовката за Brexit без сделка министър Майкъл Гоув в „ужасно поведение“ по време на референдума през 2016 г., съобщи БНР.

Точно преди излизането на мероарите на Дейвид Камерън в статия в „Таймс“ бившият премиер отправя нападки към свои бивши колеги, подкрепили кампанията за излизане от ЕС, че са „навредили сериозно на неговото правителство“. Камерън се оплаква, че „резултатът от референдума го е депресирал сериозно и знае, че някои хора никога няма да му простят“. Той допълва, че втори референдум не е изключен, защото страната е в безизходица.

Борис Джонсън: Остава да се свърши трудната част от сделката за Brexit

Камерън критикува стратегията на Джонсън за Brexit, включително решението за разпускане на парламента и отлъчването на 21 депутати от Консервативната партия.

Борис Джонсън се стяга в понеденлик за среща с главния европейски преговарящ Мишел Брание и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Люксембург. Говори се, че има надежди за постигане на компромис за „предпазния механизъм“ за ирландската граница и в резултат на това евентуално постигане на сделка.

От "Даунинг стрийт" обаче отказват да публикуват каквито и да е документи, свързани с преговорите, с аргумента, че опитът от времето Тереза Мей показва, че това може да бъде контрапродуктивно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама