Малинов: Удариха ме тези, които виждат Русия като конкурент   

15:32, 14 сеп 19 25 3547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Удариха ме тези, които виждат Русия като свой конкурент, заяви обвиненият в шпионаж Николай Малинов на събора на русофилите на язовир „Копринка“, цитиран от БГНЕС.

Ние виждаме в Русия своя брат, без който българската славяно-православна държава не може да просъществува и да оцелее в тази вихрушка, която предстои на планетата в следващите десетилетия“, посочи той.

Москва: Обезпокоени сме от задържането на български гражданин за шпионаж в полза на Русия

Малинов коментира, че въпросът дали е шпионин е смешен. „Няма нито един факт, който да се коментира в тази посока. Това че сме правили планове да налагаме свои идеали и ценности в обществото – няма нищо по-естествено в едно демократично общество това да се случва“, изтъкна той.

Прокуратурата публикува част от доказателствата срещу Николай Малинов

„Неадекватни и неактуални са коментарите и изказванията на Великобритания и САЩ, тъй като няма шпионски скандал, няма шпионство”, обяви Николай Малинов.

Подписка в негова подкрепа беше организирана по време на традиционния събор на русофилите, съобщи БНР. 

Над 15 000 русофили от цялата страна се събраха и този път на събора. 16-ото му издание бе при засилени мерки за сигурност заради опасения от провокации.

С възгласи "Русия и Малинов" множеството посрещна на трибуната обвинения в шпионаж председател на движението, а депутатите от ГЕРБ бяха освиркани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама