В БНР се опитват да тушират скандалите с 25% увеличение на заплатите

11:26, 16 сеп 19 25 4041 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на БНР предприе интересен подход за туширане на скандала в програма ''Хоризонт'', който то само създаде.

БНР и заплахите за националната сигурност - да си разкриеш заплатата или да спреш излъчването на програма „Хоризонт“?

Генералният директор на БНР Светослав Костов обяви пред Общо събрание на радиото, че никой не е спирал програмата и че има докладна от директор на дирекция "Техника" Пламен Костов за профилактика, предаде БНР:

"Никой не е спрял програмата. Има докладна от директора на дирекция "Техника" от преди няколко дни заради проблемите, абсолютно решението на господин Пламен Костов за вид профилактика беше подкрепено от мен".

Костов обяви, че в проектобюджета на радиото за 2020 акцентът няма да е върху капиталови разходи и ремонти, а средствата за заплати на работещите в радиото да се увеличат с 25%.

Шефът на БНР може да влезе в затвора за спиране на “Хоризонт”

СЕМ днес привика генералния директор Светослав Костов и Управителния съвет на радиото на изслушване. Повод за това е безпрецедентното спиране на сигнала за пет часа в същия този критичен петък, когато отпадна планираното с теми и гости предаване на Силвия Великова. СЕМ не съобщава дали ще засегне и темата със свободата на словото и отнемането на микрофона на Великова. Официално, журналистката бе върната като водещ на сутрешния блок заради острата обществена реакция. В петък министър-председателят определи като "главанаци" хората, решили да свалят Великова от ефир.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама