България стана балкански шампион по таекуондо

14:22, 16 сеп 19 / Спорт 25 2516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният отбор на България по таекуондо стана балкански шампион на завършилото днес 21-о първенство, което се проведе в Самоков. Родните представители завоюваха общо 105 медала, от 42 златни, 18 сребърни и 45 бронзови във всички видове дисциплини, съобщи bTV. 

Нашите състезатели грабнаха първото място отборно при децата, изпреварвайки Турция и Сърбия. При мъже и жени сме втори, като пред нас е тимът на Турция, а след нас останаха представителите на Сърбия.

Като прибавим и вчерашните две отличия при кадети и юноши и девойки, България категорично печели отборното класиране в дисциплината "Спаринг". От първия ден прибавяме отборните първи места в "Пумсе" и "Техническо чупене".

В генералното класиране след нас останаха световни сили като Сърбия и Турция, които бяха дошли на това балканско първенство с пълен брой състезатели във всички възрасти.

Месец септември се оказва "златен" за българското таекуондо, след спечелването на сребърен медал от Даниел Ладжев на европейското за младежи и девойки, както и сребърното отличие на Денис Димитров на световното за кадети.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама