В река Яндзъ вероятно се крие чудовище, подобно на това от Лох Нес

09:20, 17 сеп 19 / Любопитно 25 4760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нещо дебне в дълбините на известната в Китай река Яндзъ - и има множество дискусии за това какво може да бъде.

наскоро се появиха кадри в популярния китайски микроблог Sina Weibo за това, което изглежда като дълго, черно същество, маневриращо във водите на реката и предизвика обширна онлайн дискусия, предаде БГНЕС. Кадрите бързо набраха милиони гледания, а теориите са най-различни.

Видеоклип, заснет край бреговете на град Ичанг в западната провинция Хубей, близо до язовира „Три клисури“, също показва необичайната сцена. Видеото набра повече от шест милиона гледания и стотици хиляди харесвания, след като беше споделено от популярното Pear Video и показва как изглежда като гигантска змиорка или змия, която се плъзга по повърхността над водата.

Мнозина са публикували, използвайки hashtag #ThreeGorgesMonsterPhotos, а специалистите започнаха да дават мнения.

В интервю за Pear Video, професор Уан Чунфан от земеделския университет в Хуачон отхвърли идеята той да е нов вид, като заяви, че вероятно става дума за обикновена "водна змия".

Някои потребители казват, че "външни фактори като замърсяването" могат да играят роля в мутацията на морската змия, която би могла да нарастне до необикновени размери.

Отделни кадри накараха някои потребители да се питат дали неидентифицираният обект изобщо е живо същество, съобщи Би Би Си. Популярният уебсайт за новини The Paper сподели отделни кадри за нещо дълго и черно, движещо се във водата, което изглеждаше по-малко анимирано.

Някои потребители се шегуваха, че публикувалият снимката очевидно няма телефон на Huawei. Има и коментари като: "Чудовищата винаги се появяват само когато има малко пиксели."

Гигантски китайски саламандри живеят в река Яндзъ. Те могат да нараснат до 1,8 метра дължина. Този вид обаче е критично застрашен, до голяма степен в резултат на замърсяване.

Река Яндзъ е най-дългата река в Азия и е с дължина 3900 км. и е третата по дължина в света. Но замърсяването силно засегна реката през последните години, което означава, че нейната екосистема е станала по-тясна, а не по-широка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама