Брад Пит получи комплимент от Космоса

10:50, 17 сеп 19 / Любопитно 25 3412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Брад Пит се свърза с Международната космическа станция (МКС), за да разговаря с американския астронавт Ник Хейг, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Въпросът за живота в безтегловност бързо зае важно място в разговора им. „Мазолите по краката ми изчезнаха, защото не стъпвам с ходилата си“, каза Хейг, който понастоящем е на борда на станцията заедно с двама американци, двама руснаци и италианец. „Но имам мазол на палеца на крака си, защото непрестанно се захващам за нещо с него. Това е сред странните неща, за които човек не мисли на Земята“, поясни той. „Невероятно е“, отвърна Брад Пит.

Американският актьор се свърза с Хейг от контролния център на НАСА в Хюстън за 20-минутен разговор, излъчен от НАСА TV. Пит в момента се е заел с промоцията на филма „Към звездите“, в който изпълнява роля на астронавт. Той участва в рискована мисия, за да търси своя баща, чийто експеримент заплашва Слънчевата система.

Актьорът попита също Хейг дали превъплъщението му в ролята и пресъздаването на условията на безтегловност са убедителни. „Много са добри“, увери астронавтът. Пит освен това попита Хейг кой пуска музиката на борда на МКС и дали астронавтите са наблюдавали неотдавнашния неуспешен опит за прилуняване на индийския спускаем модул „Викрам“. „Разполагаме с плейлист и се редуваме“, поясни Хейг.

„Приятно е, защото имаме възможност да чуем също руска традиционна музика. За съжаление не наблюдавахме кацането на индийския модул“, посочи астронавтът.

„Кой е по-убедителен на екрана, Клуни или аз?“, попита също Пит, имайки предвид Джордж Клуни, който е в образа на астронавт във филма „Гравитация“ и се е снимал заедно с него в редица филми. „Твоето присъствие на екрана несъмнено е по-убедително“, отвърна Хейг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама