Борисов: Ще издигна пак Димитър Бръчков за кмет на Петрич

12:21, 17 сеп 19 / Политика 25 4196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще издигна пак Димитър Бръчков за кмет на Петрич. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриване на нов завод на АББ в Петрич за производство на продукти ниско напрежение, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.  

Компанията АББ е инвестирала средства в размер на 230 млн. лева в изграждане на производствени сгради в страната. От ръководството на фирмата твърдят, че те са предпочитаният работодател в региона. Компанията не изпитва затруднения от липса на кадри. В новата сграда в Петрич ще работят 420 служители.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков заяви, че днешният ден е знаков, както за Петрич, така и за България. „Днес доказваме, че можем да създаваме подходящ бизнес климат. А за добър бизнес е нужна подходяща инфраструктура. Тя дава нови възможности и сигурност, че държавата стои като подкрепа за развитието на регионите“, коментира той. Според него правителството показва последователна политика в това отношение. „Днес се открива нов завод и това е поредното доказателство в тази посока“, посочи той, като добави, че инвеститорите припознават България и я предпочитат, а това оказва икономическо влияние на страната. Той благодари на правителството и инвеститорите, като им пожела нови перспективи.

От своя страна премиерът Бойко Борисов също поздрави присъстващите по повод днешния християнски празник. „Когато си готвех изказване за откриване на завода за продукти ниско напрежение се сетих, че може човек да се обърка с производство високо напрежение. Тогава се успокоих, че в Севлиево, Раковски откривахме заводи за високо напрежение. За това не можем да объркваме“, заяви той.  

Продължаваме да изграждаме магистралата до Кресна, Петрич стана на един час път от София“, добави той. По думите му сега много по-лесно се идва до Петрич в сравнение с годините, когато е бил млад.

Борисов: Обмисляме да назначим ИТ специалисти с по- високи заплати

„Искам да кажа на тези, които се тревожат за рецесията, ние от една година с министър Горанов се тревожим за рецесията, в която влиза светът. Ако се тревожиш и ако спреш да работиш, нищо добро няма да стане“, заяви премиерът. „На тази прекрасна планина, с финансовия министър вчера открихме в Пещера огромен завод за 300 млн. Много е трудно на медиите всеки ден да показват откриването на нови заводи. Няма как да се откриват пети завод на АББ, само за последните две седмици работа да са започнали 180 нови служители и да кажеш, че има провал, звучи нереалистично“, добави Бойко Борисов. „Продължавайте да строите, рецесия така се бори с нови заводи, квалифицирана работна ръка и възнаграждения за хората, които работят“, посочи още той.

На финала на изказването си Борисов отбеляза, че отново ще издигне кандидатурата на Димитър Бръчков за кмет на Петрич.

По-късно премиерът Борисов посети античния град Хераклея Синтика в община Петрич. Той отбеляза, че е много доволен от видяното. Средно годишно забележителността се посещава от 60 000 души. По думите на премиера имаме уникална археология, която е на световно ниво. „Това е национално богатство. 380 човека работят тук“, поясни още Борисов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама