Волен Сидеров: Ако се кандидатирам, ще е от "Атака"

12:18, 18 сеп 19 / Политика 25 2036 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имам среща с комитета от граждански инициатори, които ще изслушам и те трябва да ме убедят, че има нужда от моето явяване на местните избори за София. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в Народното събрание.

На въпрос твърдо ли влиза в битката за София, Сидеров отговори: "Когато човек си прави планове, Господ много се развеселявал, защото всичко е в ръцете на Господ Бог". Той посочи, че изявлението му може да се приема като манифест, меморандум. На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София, той отговори: "Възможно е".

Сидеров: Геополитическите игри не са в интерес на България

Според него, когато позволиш да има гей-паради, трети пол и да има родител 1 и 2 и учиш децата, че те могат да си избират пола, след това прилагаш Стратегия за детето, си паднал в капана на джендърството.

"Този капан се подготвя отдавна. Той ще влезе в Народното събрание. Ако няма кой да оказва съпротива, да се бори с това, то ще бъде прието. Основните партии не бяха против, те си мълчаха", допълни още лидерът на "Атака".

Волен Сидеров: Съвсем скоро ще разберете дали се включвам в битката за София

Във връзка с гей-парадите, Сидеров коментира: "Дава им все повече място, пространство, шествие правят по центъра. Гледат ги деца, подрастващи. Ако искат да се събират някъде, някъде на Витоша, но в центъра на София това не трябва да става. Тези хора, които искат моята кандидатура са хора, които държат на традиционното семейство и казват, че само аз ще се справя това", заяви още Сидеров.

Той посочи, че това са неговите приоритети.

"Повечето българи са против това, смятат го за неподходящо и неотговарящо на нашите национални черти, това се налага. Това не е никак маловажен проблем. Чувствам в колегите ви дали това е най-важния въпрос. Да, най-важният въпрос е такъв. Най-важният въпрос е защо евродепутатът Джамбазки подкрепи Истанбулската конвенция, а тук се прави на мъж пред българските медии. Защо цяла година писа доноси срещу мен. Истанбулската конвенция се определя от общественото мнение, а се одобрява в европарламента. Там любимия на всички студиач Джамбазки я подкрепи тази конвенция. Тук идва и говори други неща. Сега ще го издигат за кмет на София. Не знам кога са изборите за патриарх, сигурно и за там ще го издигнат", допълни още Сидеров.

Фандъкова: Нека Сидеров да представи своята партия на изборите в София

Според него София не са плочките, а хората. На въпрос дали ще се кандидатира за кмет като безпартиен от инициативен комитет, той обясни, че инициативната група, която го предлага, не е комитет по смисъла на регистрация.

"Това е граждански комитет, който предлага аз да се издигна за тях. За тях е все едно как ще се издигна. Аз съм лидер на партия, не мога да се издигам от друга партия или независимо. Аз не разбирам да си бил депутат от БСП и сега да излизаш независим. Визирам омбудсмана Манолова. Излез си от БСП. Аз съм от "Атака", учредил съм тази партия, ръководил съм я, естествено ще изляза като кандидат на "Атака".

Сидеров: Възможно е да се кандидатирам за кмет на София

На въпрос кой ще е основният му опонент, той посочи, че не ги знае още. "Не са заявени още. Чакаме. Великата тайна е кой ще бъде кандидата на една или друга партия", допълни още Волен Сидеров. Питайте ВМРО и НФСБ защо нарушават собственото си коалиционно споразумение. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в Народното събрание.

"Един депутат се изказа, че "Атака" не съществува". Очаквам ГЕРБ да кажат съгласни ли са с мнението на ВМРО, изразено от заместник-председателя, че "Атака" не присъствала. Това е една груба лъжа. Този човек е лъжец, че "Атака" не присъства и в споразумението между трите партии. В това споразумение пише ясно: "Образува се коалиция "Обединени патриоти"- НФСБ, Атака, ВМРО и тази коалиция съставя парламентарна група, която ще се казва "Обединени патриоти- НФСБ, Атака, ВМРО. Сега как се казва групата", заяви още Сидеров.

„Атака“ настоява групата „Обединени патриоти” да бъде заличена

По думите му това означава, че има нарушение на споразумението, под което са се подписали Каракачанов и Валери Симеонов.

От своя страна съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов каза пред журналисти в Народното събрание, че Волен Сидеров тиражира в медийното пространство абсолютно груби, арогантни лъжи.

Той заяви, че е изненадан от развоението на личността на някои хора.

Сидеров: „Атака” е против сътрудничество с НФСБ и ВМРО на местните избори

"Всички документи за съставяне на "Обединени патриоти" без всякакви надставки са подписани от Волен Сидеров лично", заяви още Веселинов. "В това отношение тиражирането на лъжи и глупости от страна на г-н Сидеров в медийното пространство просто не му прави чест. Разбирам личното озлобление, неговото чувство за неоцененост може би, но в края на краищата всичко е функиция на делата, които ние извършваме. Мога да изпитвам леко съчувствие към него, но не мога да търпя в медийното пространство да се тиражират абсолютно груби, арогантни лъжи", допълни още Веселинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама