Арх. Ивайло Петков е първото ново име в отбора на Фандъкова

12:42, 18 сеп 19 25 2532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Архитект Ивайло Петков е първото ново лице, което ще влезе в листата на ГЕРБ за общински съветници в София. Той бе представен от столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на строителството на нова детска градина в кв. "Курило", съобщи "24 часа". 

"Той е преподавател в УАСГ и един от основателите на "Група град", които през годините бяха едни от най-големите ни критици, но винаги са участвали активно в работата за промяна на града с идеи и предложения", обясни кметът.

Ирина Савина ще бъде кмет на София в предизборната кампания

Фандъкова постави три основни задачи, които ще имат архитектите през следващия мандат на Столичния общински съвет. Първата е да бъде приета споделената визия на града. "Тя е почти готова. Трябва да започне максимално бързо, стегнато и организирано работата по Общия устройствен план, който да ни гарантира опазването на зелените пространства и планирането на новите територии, за да нямаме старите проблеми - презастрояване, собственост", поиска Фандъкова.

Да се довърши и приеме наредбата за градската среда и дизайна е втората основна задача на архитектите. "Много бързо тя трябва да е факт, за да можем да подредим града и той да изглежда добре", каза още Йорданка Фандъкова.

Третата задача е да се направи нова структура, която да отговаря за инвестиционни проекти. "Екипът трябва да следи и да отговаря за целия процес от проекта до завършването на завършването му. По този начин ще има по-добра организация и контрол", обясни кметът.

Фандъкова към софиянци: Да работим повече в името на града

"Приех да взема участие в едно надграждане на града, който е един организъм, той живее. Градът трябва да се отвори към публичните пространства, а аз работя повече от 20 г. в тази посока и съм силно мотивиран да работя, за да има нови правила в града, които да контролират презастрояването и да направят публичните пространства приятни и приветливи", обясни арх. Петков. Освен това ще работи и по нови механизми, за да направи града по-чист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама