Арх. Ивайло Петков е първото ново име в отбора на Фандъкова

12:42, 18 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1522 Topnovini
1

Архитект Ивайло Петков е първото ново лице, което ще влезе в листата на ГЕРБ за общински съветници в София. Той бе представен от столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на строителството на нова детска градина в кв. "Курило", съобщи "24 часа". 

"Той е преподавател в УАСГ и един от основателите на "Група град", които през годините бяха едни от най-големите ни критици, но винаги са участвали активно в работата за промяна на града с идеи и предложения", обясни кметът.

Ирина Савина ще бъде кмет на София в предизборната кампания

Фандъкова постави три основни задачи, които ще имат архитектите през следващия мандат на Столичния общински съвет. Първата е да бъде приета споделената визия на града. "Тя е почти готова. Трябва да започне максимално бързо, стегнато и организирано работата по Общия устройствен план, който да ни гарантира опазването на зелените пространства и планирането на новите територии, за да нямаме старите проблеми - презастрояване, собственост", поиска Фандъкова.

Да се довърши и приеме наредбата за градската среда и дизайна е втората основна задача на архитектите. "Много бързо тя трябва да е факт, за да можем да подредим града и той да изглежда добре", каза още Йорданка Фандъкова.

Третата задача е да се направи нова структура, която да отговаря за инвестиционни проекти. "Екипът трябва да следи и да отговаря за целия процес от проекта до завършването на завършването му. По този начин ще има по-добра организация и контрол", обясни кметът.

Фандъкова към софиянци: Да работим повече в името на града

"Приех да взема участие в едно надграждане на града, който е един организъм, той живее. Градът трябва да се отвори към публичните пространства, а аз работя повече от 20 г. в тази посока и съм силно мотивиран да работя, за да има нови правила в града, които да контролират презастрояването и да направят публичните пространства приятни и приветливи", обясни арх. Петков. Освен това ще работи и по нови механизми, за да направи града по-чист.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 135 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.