Пингвинче-герой се готви да се завърне от Австралия в дома си в Нова Зеландия

21:00, 18 сеп 19 / Любопитно 25 865 Topnovini
1

Едно мъничко пингвинче, което направи гигантско пътуването от Нова Зеландия до Австралия, се връща към здравето и има надежда, че ще намери своя път обратно към дома. Изтощеният пингвин беше намерен на ръба на силите си върху скали близо до Лорн, на юг от Мелбърн, на около 2500 км от хабитата си в Нова Зеландия.

Ръководителят на ветеринарните служби в мелбърнския зоопарк Майкъл Линч заяви, че животното било толкова отслабнало, че трябвало да бъде хранено изкуствено с повишаване на дозите храна и вода в продължение на няколко седмици.

„С течение на времето отново започна да наддава на тегло“, казва Линч, предаде БГНЕС. "След това започнахме да го въвеждаме отново във вода, когато беше достатъчно силно, за да плува."

Известно е, че пингвините от Фиордланд преплуват големи разстояния в търсене на храна. Те са класифицирани като застрашен вид, от който в дивата природа са останали около 5 000 екземпляри.

След два месеца грижи, пингвинчето вече е в добро здраве. Вече му е поставен микрочип и пуснато на плаж на остров Филип, край брега на щата Виктория.

"Животът в океана е труден, но се надяваме, че този пингвин ще намери своя път обратно към Нова Зеландия и в крайна сметка ще се размножи", каза Линч. "Ние сме му дали всички шансове да го направи."

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 113 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.