В четвъртък застудява, на места ще превали

06:50, 19 сеп 19 25 1536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък ще преобладава облачно време и на много места ще превали. По-значителни ще са валежите след обяд в Рило-Родопската област и на отделни места там ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух.

Дневните температури ще се понижат. Максималните в Северна България ще са между 15 и 20 градуса, в Южна - между 20 и 25, а минималните ще са между 11 и 16 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд на отделни места, а по-късно след обяд в много райони ще има превалявания от дъжд, като ще продължи да превалява и през нощта срещу петък. Вятърът ще е умерен от север-североизток и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е около 23. Вълнението на морето ще се усили, ще е 3 бала, в крайните южни райони - до 4 бала.

Над планините ще е облачно, в много райони и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопския масив, където е възможно и да прегърми. Ще духа до умерен, по високите и открити части - силен, предимно западсеверозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16, на 2000 - около 9 градуса, в Стара планина ще са по-ниски.

През нощта срещу петък и в петък сутринта валежи ще има на места в югоизточната половина от страната, а от северозапад облачността ще започне да се разкъсва, до вечерта ще намалее до незначителна. През деня ще духа предимно умерен северозападен, в източните райони - северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, малко по-високи по Черноморието, максимални - предимно между 18 и 23.

В събота ще преобладава слънчево време, преди обяд главно над Източна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, минималните температури ще се понижат и в повечето места ще са между 6 и 11 градуса, в котловинните полета, където ще бъде почти тихо, ще бъде с малко по-ниски сутрешни температури и в отделни райони там са възможни и първите есенни слани. Дневните температури
ще останат без особена промяна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама