Протестиращите за белодробни трансплантации: Преставаме да искаме оставката на здравния министър, очакваме от него работа

17:37, 18 сеп 19 25 1473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В стачна готовност, но без искане на оставката на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, приключи протестът на Асоциация „Пулмонална хипертония“ пред Министерство на здравеопазването, съобщава БНР. 

Нуждаещите се от белодробни трансплантации излизат на протест

Здравният министър пое ангажимент в кратки срокове да се решат проблемите на чакащите за белодробна трансплантация и лично се срещна с протестиращите.

Близки на пациенти и пациентски организации и съмишленици на каузата за възобновяване на белодробните трансплантации на българите в чужбина протестираха с тениски „Аз не искам да съм здравен емигрант“.

Министър Кирил Ананиев лично дойде и обеща, че с отпадане на ограничението за трансплантации само в страни от ЕС, проблемът с чакащите за белодробни трансплантации ще се придвижи по-бързо.

„Няма да оставим хората сами да си търсят съответната трансплантационна болница и център, както и да си търсят сами донори, това не е тяхна работа“, каза той. 

Кирил Ананиев към нуждаещите се от белодробна трансплантация: Няма да ви оставим сами

„Преставаме да искаме оставката на здравния министър, очакваме от него работа, в постоянна стачна готовност сме", заяви Тодор Мънгъров от Асоциация "Пулмонална хипертония".

Протестът беше организиран от асоциация „Белодробна хипертония“ и беше подкрепен от Националния алианс на хората с редки болести.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама