Връчват наградите „Кмет на годината“

19:55, 18 сеп 19 25 2260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В този момент в София се раздават наградите „Кмет на годината“. 

''Без кметовете развитието на регионите и българските градове не би могло да се получи'', това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на наградите, съобщава "Фокус". 

Започва националният онлайн конкурс „Кмет на годината”

''За мен е чест и удоволствие да връча голямото отличие в седмия конкурс „Кмет на годината“. Тази награда е особено ценна не само, защото утнвърждава успехите на българските общини, но и защото победителят в тази надпревара се определя чрез вота на хората'', каза тя. 

''Нашата задача като МРРБ е да подпомагаме местната власт и усилията й да осигури по-добри условия на живот на българските граждани. Мощен инструмент по съществяването на тази задача е и ОП „Региони в растеж“, по която са сключени 534 договора с общини за хиляди обекти на обща стойност 1, 5 млрд. лв. В изпълнение са 358 договора. Тези цифри означават модерни и красиви училища, енергийно ефективни сгради. Нищо от това нямаше да се случи без вашата помощ, без неуморната работа, на общинска администрация. Вие сте хората, които изпълнявате проектите на терен. Вие сте едновременно строители, счетоводители, финансисти и мениджъри. Без вас развитието на регионите, на българските градове не би могло да се получи“, заяви Аврамова.

Категория „Кмет на годината“ за мандат 2015-2019 г. получиха за малка община - Васко Стоилков – Сливница, средна – Добромир Добрев – Горна Оряховица и голяма Златко Живков – Монтана.

"Кмет на гражданите" за малка община е кметицата на Ивайловград Диана Овчарова, за средна община печели Троян и Донка Михайлова, а за голяма - кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Конкурсът се провежда за седма поредна година. Този път жителите на всички общини оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но и за целия мандат 2015 – 2019 г.

Миналата година вотът отличи кметa на Русе Пламен Стоилов. Сред победителите в предишни издания са били кметовете на София - Йорданка Фъндъкова и на Бургас – Димитър Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама