Ангела Меркел настоява за решение на въпроса Косово-Сърбия

20:25, 18 сеп 19 / Свят 25 1579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбският премиер Ана Брнабич проведе разговори с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин, за да насърчи политическите и икономическите отношения между двете страни.

След срещата Меркел заяви на пресконференция, че е обсъдила със сръбския премиер Берлинския процес, успешното икономическо сътрудничество и необходимостта от съдебна реформа.

"Усетих воля и желание да се подобрят нещата, което е тясно свързано с напредъка в процеса на присъединяване към ЕС", каза Ангела Меркел и добави, че е направено много.

На срещата беше обсъден и регионът, за който германският канцлер заяви, че Берлинският процес се оказва полезен и е довел до различни възможности за сътрудничество.

Меркел каза също, че трябва да се продължи работата по приближаване към решението за Косово и Германия ще продължи да подкрепя развитието на Сърбия.

300 млн. евро са загубите за Сърбия заради въведените от Косово мита

Сръбският премиер подчерта, че Косово е единствената точка на неразбирателство между Белград и Берлин, но също така и че Германия е един от най-важните сръбски партньори.

„Въпреки че понякога не сме съгласни, най-важното е да говорим, да чуваме мнения и съвети и да видим дали можем да обединим вижданията си и да намерим дългосрочно и устойчиво решение. Без историческо помирение на сърбите и албанците няма да има бъдеще за Балканите“, каза Брнабич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама