Брад Пит разкрива душата си пред Кристиан Аманпур

10:20, 19 сеп 19 / Любопитно 25 1240 Topnovini

На два пъти обявяван от списание People за „най-сексапилният жив мъж“, Брад Пит може да е експерт в американските идеали за мъжественост.

Филмовата звезда обсъди и тази тема в разговар с Кристиан Аманпур по CNN за бащите, синовете и сблъсъка с Харви Уайнстийн, преди излизането на последния му филм, научнофантастичния трилър „Ad Astra“. Филмът, режисиран от Джеймс Грей и също с участието на Томи Лий Джоунс и Лив Тайлър, разказва историята на астронавта Рой Макбрайд (Пит), който издирва изчезналия си баща. Докато изпълнява мисията, на която се е посветил, той разкрива тайни, които биха могли да унищожат Вселената.

Говорейки за родителските взаимоотношения, 55-годишният Пит каза: „Моят индивидуален опит е донякъде универсален, поради факта, че познавате нашите родители, нашата вселена, нашите богове, първият отпечатък в съзнанието ни как да се държим, да реагираме, да се чувстваме в света".

"Поради това в различна степен някои от нас повече от други носят болка и объркване. Мисля, че отнема почти цял живот, за да разберем какво е твоето и какво е тяхното", каза той на Аманпур.

„Баща ми винаги казваше, че иска да ми даде по-добър живот, отколкото е имал, идвайки от крайна бедност, и го направи. И това ме кара да си мисля, като татко, какво мога да предложа, което е по-добро на моето деца?", добави актьорът.

Филмът изследва темите за отношенията баща-син, мъжествеността, уязвимостта и самотата.

"Всички сме преживели загуба, всички сме изпитвали голяма самота на моменти. И сме добри в това да опаковаме такива неща и да ги оставим настрана, да не се справяме с тях. Някои от нас са наистина добри в това, да го преодолеем и да излезем от другата страна като всестранно развито, мисля, като по-уверено, по-любящо човешко същество“, каза той.

Пит е бил откровен за развода си и борбата му с алкохола. През септември 2016 г. съпругата му Анджелина Джоли подаде молба за развод след две години брак и повече от 10 години като двойка, а през 2017 г. актьорът говори пред GQ за отказване от пиенето, признавайки, че „порка твърде много“.

Говорейки за развода си и зависимостта си от алкохола, Пит каза на Аманпур: „Това, което разбрах, е, че бягам, за да избегна тежки чувства, болезнени чувства.

"Просто не знаех как да се справя с тях. Всичко, което открих, използвах за бягство", каза Пит. "Такива са видове объркани чувства не знам как по-добре да го опиша. Това може да бъде всичко - наркотици, напитки, гледане на филми, закуски. Всичко. Не искам в този момент да бягам от каквото и да било“, каза той.

"Искам да бъда в него, искам да го почувствам. Установих, правейки това, че излизаш от другата страна с по-дълбоко разбиране на себе си и с по-голяма благодарност на тези в живота ти. И птиците, и дърветата, и всичко останало", казва актьорът.

Той говори и за среща с Харви Уайнстийн. Актрисата Гуинет Полтроу, с която Пит се срещаше през 90-те години на миналия век, беше сред основните източници за репортажите на „Ню Йорк Таймс“, които разкриха скандала около филмовия продуцент, който не се признава за виновен по множество обвинения в сексуални посегателства.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани