Проф. Иво Петров е второто име в новия отбор на Фандъкова

11:36, 19 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1652 Topnovini
1

Проф. Иво Петров е второто име в новия отбор на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Той бе представен от нея при проверка на реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

„Проф. Иво Петров се съгласи да се включи в работата на следващия Столичен общински съвет със своята експертиза. Той е един от най-добрите мениджъри, а не само лекар и професор“, посочи Фандъкова.

Йорданка Фандъкова ще провери реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница

От своя страна, проф. Петров заяви, че трябва да се работи в консенсус за здравето на хората. „И това е нашата мисия. И когато имаме подкрепа от институциите, работата е много по-ефикасна“, заяви той.

Проф. д-р Иво Петров е сред най-утвърдените кардиолози у нас. Медицински директор е на “Аджибадем Сити клиник Сърдечно-съдов център”. Специализирал е във водещи медицински центрове по света, има богат изследователски опит. Оглавява професионални сдружения, преподава на студенти, води квалификационни курсове, има престижни професионални отличия, носител е на призове за ярката си градивна гражданска позиция. Той бе избран и за мъж на годината за 2018 г. заради уникалното спасяване на пациент с разкъсана аорта чрез безкръвна операция, влизайки през бедрената артерия.

Има още много какво да се постига в здравеопазването и това ни държи будни. От години имаме идеи в областта на развитието и модернизацията на здравеопазването. На мен отдавна ми е мечта въвеждането на модерните електронни методики и електронната лична здравна карта. Смятам, че с развитието на общината и подкрепата на институциите това може да бъде постигнато. И ще бъде направено“, посочи проф. Петров.

Арх. Ивайло Петков е първото ново име в отбора на Фандъкова

55 млн. лв. са инвестирани в общинското здравеопазване за последните 4 години.

„Средно годишно между 8 и 9 млн. лв. инвестираме, за да подкрепим общинските болници за дейности, които не се финансират от НЗОК. Това е сериозна помощ, защото най-важното за болниците е да могат да поддържат добрите си екипи. Затова благодаря на целия персонал на общинските болници. Нашето желание е да продължим с инвестициите, но и да модернизираме“, коментира Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че това е изключително важно за града. „Във време, в което се говори за закриване на болници в страната, ние направихме така, че нашите болници да са конкуренти и да позволяват на специалистите да се конкурират“, каза още столичният кмет.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.