Двама от трафикантите на хероин и оръжия остават в ареста

12:16, 19 сеп 19 25 1865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд наложи най-тежката мярка „задържане под стража“ на двама от тримата задържани за трафик на хероин и оръжия за Великобритания, съобщиха от прокуратурата.

В ареста остава ръководителят на групата - британски гражданин, както и един от участниците. Третият е пуснат под домашен арест заради тежко здравословно състояние.

Тримата бяха задържани на 17 септември 2019 г. в София и в с. Бистрица при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП. По същото време в Англия бяха арестувани други трима британски граждани, свързани с престъпната група, действаща на българска територия.

Разбиха международна група, изнасяла оръжие и хероин за Великобритания

При неутрализирането на групата в България на 17 септември 2019 г. бяха иззети 53 пистолета със заличени номера (повечето от марките „Глок“ и „Макаров“), заглушители за много от тях, над 2000 патрона, бронежилетки, както и около 80 кг хероин в разфасовки от по 500 г. Те били пакетирани в кашони като колетни пратки и задържани от разследващите по време на товаренето им преди да поемат към Англия. Основният начин на трафика на оръжие и наркотици е бил чрез пратки по куриерски фирми. По време на полицейската операция в Англия също са задържани оръжия и наркотици от предишна пратка.

Основна насока в по-нататъшното разследване в България ще бъде разкриването на произхода на иззетите оръжия и наркотици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама