Три черноморски села се вдигат на протести

08:39, 20 сеп 19 25 3240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на три селища в района на Созопол се организират за протест днес на централния площад пред читалището в Черноморец. Наследници на земи, попадащи в обхвата на военните поделения край Черноморец, се обявяват против продажбата на имотите, която е обявена от Министерството на отбраната, съобщава БНР.

Жителите на Атия са против изграждането на площадки за опасни токсични отпадъци на 300 метра от селището, а хората от Присад протестират заради липса на вода.

От 2005 година наследниците на земеделски земи в местностите „Червенка“ и „Аклади“ настояват министерството на отбраната да им върне имотите. По казуса са водени и съдебни дела. След поредната жалба на собственици военното ведомство спря процедурата за продажба на имота си в местността „Червенка“.

За жителите на „Атия“ това е втори протест. Още преди месец с блокада на пътя за Атия местните хора обявиха, че са против изграждането на три площадки за опасни отпадъци край селището.

Проблемът с липсата на вода в село Присад е дългогодишен. Преди една година хората от селото поискаха провеждането на местен референдум за отделянето на Присад от община Созопол и присъединяването му към община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама