Политолози: Фандъкова и Манолова отиват на балотаж на кметските избори

09:14, 20 сеп 19 25 2438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Политолозите Димитър Ганев и доц. Татяна Буруджиева са единодушни, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат шанс да отидат на балотаж на кметските избори в София.

"Има двама кандидати с някакви шансове. При госпожа Фандъкова можем да бъдем по-уверени в подкрепата, защото тя е партиен кандидат, ясна е партията, която седи зад нея и колко гласове може да и осигури. Ясно е до какви електорални нива стига г-жа Фандъкова", обясни Татяна Буруджиева.

Манолова обединява леви и десни идеи, за да пребори модела на управление в София

"Докато при госпожа Манолова, има шансовете, които са заявили социолозите и гражданите. Там въпросът е как ще се направи така, че с кампанията да се убедят хората да отидат и да гласуват. На Манолова ще й е необходимо едно ветрило от гражданска подкрепа. Изборът е наистина граждански - хората трябва да отидат и да гласуват", допълни политологът.

Проф. Иво Петров е второто име в новия отбор на Фандъкова

"И Йорданка Фандъкова, и Мая Манолова са най-добрите кандидатури от ляво и от дясно на двете големи партии. Изхождам от резултатите на последните европейски избори. В София най-големите партии са ГЕРБ и БСП. Съответно и Манолова, и Фандъкова са едни от най-рейтинговите фигури - дори най-рейтинговите и от ляво, и от дясно. Това ми дава основание да смятам сигурно развитие - отиването на тези две кандидатури на балотаж. От тук нататък вече адски много неща зависят от самата кампания", каза от своя страна Димитър Ганев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама