Редколегията на "Хоризонт" отказа среща с директора на БНР

09:57, 20 сеп 19 / Общество 25 1610 Topnovini
1

Среща между генералния директор на БНР и редколегията на програма „Хоризонт” няма да бъде проведена, съобщиха от Съвета за електронни медии (СЕМ).

СЕМ глобява БНР и очаква оставката на шефа на радиото

В четвъртък медийният регулатор отправи публично покана да бъде домакин на среща, където двете страни да обсъдят случващото се в Националното радио и да се намери изход от създалата се ситуация след спирането на програма" Хоризонт" преди седмица.

В отговор на публично отправената от СЕМ покана, от редколегията са информирали, че ясно са заявили позицията си пред членовете на регулатора на 19 септември и тази позиция остава непроменена. Пред СЕМ членовете на редколегията в "Хоризонт" изнесоха данни за упражняван натиск върху журналистите и поискаха оставката на генералния директор на БНТ Светослав Костов, защото е позволил безпрецедентна намеса в работата на медията. 

Ще хвърли ли оставка шефът на БНР

Самият Костов преди дни обяви, че оставката му няма да реши създалата се криза. Съдбата му обаче ще се решава на 27 септември, когато СЕМ ще гласува дали да го освободи от длъжност. От медийния регулатор вече заявиха, че доверието в него е разколебано и очакват той да поеме отговорност чрез подаването на оставка. Освен това СЕМ наложи глоба на БНР за спирането на програма "Хоризонт" и обяви, че ще предаде на прокуратурата събраните данни за упражняван натиск и опит за цензура на журналисти в Националното радио.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 107 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.