"Спаси София" пита Фандъкова дали води кампанията си с общински средства

11:07, 20 сеп 19 25 2236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Активистите от "Спаси София" питат кмета на София, Йорданка Фандъкова, дали и защо продължава да води политическата си кампания с публичния ресурс на всички софиянци? Те обръщат внимание на факта, че от името на Столичната община, се пускат скъпоструващи клипове, които възхваляват дейността на кмета.Само през последните две седмици, бяха пуснати осем професионални клипа от г-жа Фандъкова. Понеже те съдържат и герба на София, питаме кмета дали те са платени с парите на столичани?” - настоява Борис Бонев от "Спаси София", съобщиха от партията.

Калоян Паргов: Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли

От организацията констатират, че през последните седмици се наблюдава безпрецедентна активизация на кмета. Градските активисти споделят, че в кампанията се ползват общински детски градини, училища и болници. “За политическа реклама се използват дори малолетни деца и пациенти в общинските болници. В пълно противоречие с изборното законодателство се използва и гербът на София. Г-жа Фандъкова продължава да използва и шофьорите и колите на НСО при своите ПР обиколки из града. Всичко това струва много пари и явно се плаща от данъкоплатците”. - заяви Гергин Борисов.

Г-жа Фандъкова трябва незабавно да се оттегли от позицията си на власт и да спре да ползва публичните ресурси за лични цели. Сигурен съм, че софиянци не желаят техните пари да се харчат за ПР акции, вместо за решаване на проблемите на столицата.” - призовава още кандидатът на кмет на "Спаси София".

ГЕРБ-София: Мая Манолова не познава принципите за провеждане на кампания

От партията смятат, че поведението на кандидат кмета за неморално и се надяват софиянци да се противопоставят на воденето на кампания за лични цели с публичен ресурс. “Кампания, струваща милиони, нито ще реши проблемите на София, нито ще замаже гафовете на управлението. Нашите съграждани имат нужда от честно и открито управление, а не от още ПР акции, целящи да ни убедят в една напудрена реалност.” - казват от "Спаси София".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама