Хизбула: Иран ще унищожи Саудитска Арабия при война

20:31, 20 сеп 19 / Свят 25 1248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула предупреди Саудитска Арабия да не залага на война срещу Иран, тъй като той ще унищожи кралството, предаде Ройтерс.

"Не залагайте на война срещу Иран, защото те ще ви унищожат", лидерът на Хизбула Хасан Насралла в реч, предавана по телевизията. Домът ви е уязвим и икономиката ви е уязвима, както уязвимите са и градове в Обединените арабски емирства, добави той.

Лидерът на ливанската шиитска групировка призова Рияд и ОАЕ да прекратят войната в Йемен, вместо да купуват още средства за противовъздушна отбрана.

Новите средства за противовъздушна отбрана няма да защитят напълно Саудитска Арабия от дронове като тези, които бяха използвани при атаките срещу саудитски петролни съоръжения на 14 септември, заяви Насралла.

Той подчерта, че онова, което ще защити инсталациите и инфраструктурата на Саудитска Арабия и ОАЕ, е прекратяването на войната срещу йеменския народ.

Хизбула е въоръжена групировка, създадена от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция през 1982 г. и важна част от изграден около Иран регионален съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама