Политици отправиха поздравителни слова по случай Деня на Независимостта

13:00, 22 сеп 19 / Политика 25 5552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Честит празник! Обявяването на независимостта е едно смело и значимо събитие, с което българският народ се гордее!". С тези думи своят поздрав отправи премиерът Бойко Борисов по повод 111 години от обявяването на независимостта на България.

"Постижение, сложило край на дългия път към националното освобождение, за което много достойни българи са се борили. 111 години след този смел политически акт, ние продължаваме развитието на страната ни по европейски, следвайки идеалите за свобода и независимост. Нека да бъдем по-уверени в нашите възможности и по-единни в нашите действия, както са били нашите достойни предци", написа Борисов в официалния си профил във Фейсбук.

22 септември е паметна дата, която увенча стремежа на поколения българи да бъдат свободни, обединени в своя държава и сами да чертаят бъднините си. Това написа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в профила си във "Фейсбук".

„Честит празник! Честита Независимост! С обявяването на Независимостта в старопрестолния град Търново преди 111 години България окончателно се утвърждава като суверенна и равноправна държава и пред нея се разкриват нови перспективи за възход и развитие“, казва Караянчева.

„Днес нашето единство и обединените ни усилия са най-важното условие за постигане на общата ни цел – развита и просперираща България в стабилна и сигурна Европа“, посочва още тя.

Преди 111 години нашият народ, воден от забележителни лидери, доказва, че тъмните векове на изпитания, не са заглушили могъщата и многовековна държавна традиция, волята за свобода и независимост, това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа. 

Да помним онези забележителни дни през 1908 г., когато страната ни възвърна своето достойнство, а държавниците ни, обединени в правотата на българската кауза, извоюваха с таланта си дипломатическия триумф на Независимостта, призовава тя. 

Нека пребъде Независимостта! Да живее България!

Силни сме, когато сме независими. Силни сме, когато зависи бъдещето от всички нас, а не само от няколко души. Това написа във "Фейсбук" кандидатът за кмет на София Мая Манолова по повод денят на Независимостта, която заедно с нейния екип постави цветя пред паметника до Художествената галерия в столицата.

,,Историята се прави от независими

личности и хората винаги умеят да ги разпознаят пред другите, които са превили гръбнак пред чуждата воля. Нека се изправим! Честит празник!'', сподели още в социалния си профил бившият омбудсман.

Цветан Цветанов използва социалната мрежа ''Фейсбук'', за да честити Денят на Независимостта.

,,България празнува 111 години НЕЗАВИСИМОСТ! В днешния ден си припомняме как в историческата църква „Свети четиридесет мъченици” във Велико Търново прозвучават жадуваните думи: „Провъзгласявам, съединената на 6 септември 1885 година, България за независимо царство”! Това е венецът на предходните събития в онези паметни времена, в които всички обществено-политически фигури, дори и опоненти, се обединяват в името на страната си. Днес повече от всякога трябва да се ръководим от примера на тези български държавници, пред чиято памет и дело сме в дълг.

В наши дни държавата и светът са изправени пред нови предизвикателства, за които ясно трябва да си даваме сметка. Нека с родолюбие, кураж и отговорност, всеки ден да доказваме, че сме истински свободолюбив народ!
ЧЕСТИТ ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!'', написа Цветанов.

На 22 септември 1908 г. с достойнство и дързост българската държава зае своето пълноправно място на международната политическа сцена. Това написа в социалната мрежа "Фейсбук" президентът на Република България Румен Радев.

„Трябва ни същата увереност на дедите ни отпреди 111 години, които знаеха къде искат да стигнат, как да строят бъдещето. Трябват ни същата воля и сила, независимо от конюнктура, от свои и чужди интереси.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на град Троян, където заедно с тях чества Деня на независимостта на България.

Вицепрезидентът определи 22 септември като предизвикателство и отговорност към общество, политици и държавници. „Предизвикателство е към нас като общество и граждани, защото е необходимо да повярваме в собствените си сили, в силата на единението. Предизвикателство е пред политиците, защото трябват конкретни политики, разумни и полезни за хората. Предизвикателство е пред държавниците, защото силна и просперираща държава се гради със силни институции“, изтъкна Илияна Йотова. По думите на вицепрезидента днес имаме нужда от силни хора, отговорни за съдбините на България и българския народ, за да може всеки българин да живее достоен живот.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама