Министрите на вътрешните работи от четири държави се срещат заради мигрантския поток

10:30, 23 сеп 19 / Свят 25 1866 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министрите на вътрешните държави от четири европейски държави се срещат днес в Малта за да се опитат да изработят автоматична система, която да определя държавите, които ще приемат мигранти, спасени в централното Средиземноморие, това съобщи АФП.

Министрите от Франция, Германия, Италия и Малта се надяват да сложат край на дългите преговори, което ще доведе до решаване на проблема с престоя на спасените в морето мигранти.

Хиляди нелегални мигранти са задържани в Турция за седмица

Срещата на вътрешните министри се провежда малко преди европейската среща през октомври в Люксембург. Обсъжданата система за разпределение на мигранти ще бъде временно решение докато настоящата „Механизмът от Дъблин“ не бъде ревизирана.

Критици твърдят, че дълги години тя поставя непосилен товар върху средиземноморските държави Малта, Гърция и Испания.

Новото, проевропейско правителство на Италия бързо се отказа от хардлайн антиимигрантската политика на бившия крайнодесен вътрешен министър Матео Салвини, който затвори пристанищата на страната за спасените мигранти. Успешно европейско споразумение за мигрантите ще бъде удар за Салвини и ще покаже, че сътрудничеството дава по-добри резултати отколкото конфронтацията, коментира АФП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама