Отстраниха от длъжност лекаря, поставял стентове на здрави хора

10:38, 23 сеп 19 25 3730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на "МБАЛ Пазарджик" Васил Вълчев отстрани лекаря, поставял стентове на здрави хора, съобщи Нова телевизия. Д-р Петър Лазов е премахнат от длъжност до приключването на проверките на всички контролни органи. При доказване на вина и нарушения ще бъдат предприети най-строги мерки и уволнение.

Пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани специалисти в отделението. 

БЛС сезира етичната комисия по случая с лекаря от МБАЛ - Пазарджик, поставял стентове на здрави хора

За дейността на д-р Петър Лазов се извършва вътрешна проверка, съдействие се оказва още на прокуратурата и Медицински одит.

Припомняме, че провекрата на Прокуратурата започна след телевизионно разследване, което показа как д-р Петър Лазов, който работи в държавната болница в Пазарджик, взима 57 000 лева месечна заплата и е поставял стентове както на болни, така и на здрави пациенти.

Прокуратурата ще разследва лекар, поставял стентове на здрави хорa

Обвиненият лекар изпрати опровержение, в което заяви, че не е поставял стентове на здрави артерии и отрича да е получавал заплата от 57 000 лв. "Заплатата ми е в размер на около 1600 лв. месечно“, обясни д-р Лазов. По думите му това е подла, лъжлива, скалъпена история с цел да злепостави него, отделението и болницата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама