Фандъкова получи почетен знак от Академията на ФБР

20:35, 23 сеп 19 / Политика 25 2631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи почетния знак на Академията на ФБР. Отличието ѝ връчи президентът на националната академия на ФБР Кевин Уинтърсън. 

В София се провежда годишната конференция на Европейската секция на Асоциацията на завършилите Националната академия на ФБР.  

Бойко Борисов: Полагаме усилия към популяризиране на военната професия

"Радваме се, че сте избрали столицата на България за тази престижна среща. София е сред най-древните градове на Европа заедно с Рим и Атина, има хилядолетна история,която разкриване през последните години", обърна се Фандъкова към завършващите академията.  Тя припомни, че София е културно и духовно средище на страната.  "Разкрихме историята на града на повече от 8000 години. Като млада столица на 140 години София е модерен град с уникална среда за развитие на новите технологии и иновации", каза още кметът. И допълни, че конгресният туризъм се развива все по-добре. Припомни, че София привлича половината чуждестранни инвестиции в България, които са насочени към високотехнологични производства. Превърнахме се в бързо растящ предприемачески център на Балканите, каза още кметът. Припомни, че през 2015 г. списание "Форбс" класира София в топ 10 на най-добрите градове в света за започване на бизнес. 

"За нас сигурността е водещ приоритет. Общината инвестира във видеонаблюдение системи за сигурност заедно с държавата. За нас е чест професионалисти като вас да видят града ни и надявам се да споделят опит", каза още Фандъкова. Изброи и силните страни на града- привличането на образовани хора и най-добрите таланти от региона. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама