Поставят камери за скорост на пътя Стара Загора – Казанлък, където загина моторист

08:20, 24 сеп 19 25 2359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стационарни камери ще бъдат монтирани в бъдеще на пътя Стара Загора – Казанлък, където в неделя загина моторист заради излязла на пътя крава.

Това казаха от „Пътна полиция” – Стара Загора пo bTV.

Моторист загина в опит да избегне крава на пътя

От община Мъглиж обаче настояват да бъдат поставени мантинели на злополучния път, тъй като това не е първият трагичен инцидент заради излязъл на платното добитък.

През декември 2018 г. двама души губят живота си, след като на пътя се появява необозначена каруца. През февруари 2019 г. край Тулово се случва сходен инцидент с кола и кон.

„Наистина много станаха жертвите на този пътен участък. Община Мъглиж е предприела пакет от мерки и част от тези писма бяха адресирани към тогавашния изпълнителен директор на АПИ, в които ние поискахме да бъдат монтирани предпазни средства мантинели на около три км от урбанизираната територия на село Тулово – там, където има заведения и спортен комплекс, на който се играят футболни срещи всеки уикенд”, каза кметът на община Мъглиж Душо Гавазов.

По думите му от АПИ отказали с аргумента, че разходите за тази дейност трябва да бъдат направени за сметка на общинската администрация.

Според директора на ОП – Стара Загора Илия Златев обаче отказът на АПИ е на базата на нормативни разпоредби, които трябва да се спазват.

„Става въпрос за мантинели в регулационните граници на населеното место, а не по Републиканския път извън населените места. Мантинелите не са средството, което ще реши излизането на животни на пътя”, коментира Златев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама