Семейството на убитото момче внася жалба в прокуратурата срещу освобождаването на Джок Полфрийман

09:19, 24 сеп 19 25 2011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Семейството на убития през 2007 г. Андрей Монов ще внесе жалба в прокуратурата срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от затвора, съобщи bTV. Според бащата на Андрей – Христо Монов пускането на осъдения за убийството Полфрийман е нарушение на закона.

 „Двама от членовете на този съдийски състав се покриха с позор за цял живот, който ще носят и семействата, и децата им, защото те не просто постановиха един акт, който е срам за българското национално самочувствие, но и нарушиха закона. Както постановява чл. 32 от НПК това решение е противозаконно и те затова са го кръстили „определение”. На първа инстанция може да има определение, което може да бъде жалено на втора инстанция. Именно, за да няма възможност това нещо да бъде обжалвано. Тъй като са нарушили закона, с отваряне на деловодството на главната прокуратура, съпругата ми ще внесе жалба за възобновяване на делото”, посочи Монов.

АТАКА излиза на протест пред съда заради предсрочното освобождаване на Полфрийман

Надеждата му е, че след като определението бъде спряно, Полфрийман ще се върне зад решетките. Монов определи австралиеца като социопат, който не може да бъде поправен и не е безопасен.

Бащата посочи и хората, отговорни за предсрочното освобождаване на австралиеца.

„Хора като Калин Калпакчиев и Весислава Иванова нямат място в този съд. Да правят какво искат, но не там. (…)Вярвам в българския закон, който беше тотално погазен, поруган и институциите, от които зависи е вземат цялото решение”, каза още бащата. Той добави, че Полфрийман не е заплатил кръвнина на семейството, въпреки че съдът е определил такава.

Адвокатът на Джок Полфрийман: Държахме затворен един невинен човек

А междувременно вълната от недоволство сред обществото не стихва. На 26 септември от 18 часа на пл. „България” в София ще се проведе митинг срещу освобождаването на Джок Полфрийман.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама