Корбин: Борис Джонсън да подаде оставка

13:50, 24 сеп 19 / Свят 25 1789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин призова министър-председателя Борис Джонсън да подаде оставка и да свика предсрочни избори. Това се случи, след като Върховният съд на Великобритания призна суспендирането на работата на парламента за незаконно.

„Приканвам Борис Джонсън да обмисли позицията си и да стане най-кратко служилият премиер, който някога е имало”, обяви Корбин на партийната конференция на лейбъристите и призова лидера на Консервативната партия да проведе избори, за да има страната правителство, „което да уважава демокрацията”.

Върховният съд: Борис Джонсън е суспендирал парламента незаконно

Решението на Върховния съд показва презрението на Джонсън към парламента, заяви той и добави, че ще пише на председателя на законодателния орган незабавно да свика парламента.

Председателят Джон Бъркоу вече обяви, че ще свика парламента без отлагане.

Говорител на Шотландската национална партия също поиска оставката на Джонсън. Той трябва да има смелостта да подаде оставка, обяви говорителят.

От националистическата Партия на Уелс (Плейд Къмри) също поискаха оставката на премиера.

Без напредък по Brexit след срещата между Борис Джонсън и Доналд Туск

Борис Джонсън наруши закона, за да подкопае основните принципи на демокрацията. Премиерът показа много добре, че е нищо повече от евтин диктатор, който затвори демокрацията, за да избегне проверка. Премиерът трябва незабавно да подаде оставка и да спре веднъж и завинаги катастрофалния Brexit, призоваха от националистическата партия.

Найджъл Фараж, лидерът на партия "Brexit", също поиска оставка. Но той иска оставката на Доминик Къмингс, съветник на Джонсън. Къмингс се разглежда като човека, който е накарал Джонсън да приеме изключително спорния подход с парламента.

Според Фараж решението за парламента е "най-лошото политическо решение в историята". Той се безпокои, че тактиките на премиера могат да поставят под риск целия проект за излизане от ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама