Евгения Банева: От обвинителния акт за себе си нищо не мога да разбера

15:00, 24 сеп 19 25 2969 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аз от обвинителния акт конкретно за себе си нищо не мога да разбера. Аз не го разбирам. Това каза Евгения Банева пред журналисти, предаде БГНЕС.

Днес спецсъдът гледа на разпоредително заседание делото срещу бизнесмена Николай Банев, съпругата му Евгения и майка му Мария.

Пред медиите Евгения Банева заяви, че за нея най-голямата тежест на казуса идва от факта, че на делото се даде една изключителна публичност.

Прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.

Обвиненията завариха семейството в Ница в края на миналата година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните й оплаквания от условията в килията. Мария Банева е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама