Петков: Съдиите, пуснали Полфрийман, да излязат на свободна практика

16:56, 24 сеп 19 / Политика 25 1652 Topnovini

Решението на съда да пусне предсрочно убиецa Пофрийман е вулгарно и цинично. Това заяви бившият министър на вътрешните работи и лидер на АБВ Румен Петков, цитиран от Нова телевизия.

Той припомни, че според маса адвокати има неспазване на практиките. „Очевидно Хелзинкският комитет гледа на съдия Калпакчиев и на Пофрийман като на хора с еднакви заслуги пред обществото. Калин Калпакчиев два пъти е получавал наградата на БХК „Човек на годината”. За високото отличие беше номиниран и Пофрийман. ВСС много внимателно трябва прецени ролята и на тримата съдии. Нашата държава трябва да се намеси, защото иначе един изверг, който е извършил жестоко убийство и е направил опит за второ такова, ще бъде освободен”, коментира лидерът на АБВ.

Протести и искания за уволнения заради предсрочното освобождаване на Полфрийман

Петков допълни, че вероятно става въпрос за конфликт на интереси от страна на тримата магистрати от Софийския апалетивен съд, решили да освободят предсрочно Пофрийман . „В мотивите на САС относно решението им никъде не е посочено кой е доклатчикът. Не вярвам тези тримата съдии да имат срам. Едва ли това е причината да не е посочен доклатчикът”, поясни Петков.

По думите му ВСС трябва да остави тези съдии да си вадят хляба на свободна практика, а не да им гарантира имунитет.

Той допълни, че политизирането на случая е грозно. Според него трябва да се сложи край на намаляването на присъдата при добро поведение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 78 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.