Скоростно изкачване на фасадата на НДК в София

07:45, 28 сеп 19 25 1962 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Скоростно изкачване на фасадата на Националния дворец на културата (НДК) в София се провежда днес по повод 90 години от началото на организираното пещерно движение в България. Състезанието по фасадата се организира от Българската федерация по спелеология.

Надпреварата стартира в 16:00 часа от фонтаните пред НДК. Участниците трябва да пробягат 200 метра, да влязат през главния вход в НДК, където по стълбищното ядро вляво да се изкачат до 8-ия етаж, да направят пълна обиколка 360 градуса по терасата. След това се слиза по друго стълбищно ядро и се излиза извън сградата. Финишът е от мястото на старта.

В 16:45 часа е стартът на ориентирането из сградата на НДК, а в 17:00 часа над Билетния център започва фасадното изкачване по двойки алпинисти за време. По същото време в пространството пред сградата ще се организират много демонстрации, забавни игри, състезания. 

Целта при фасадното изкачване е изкачване максимално бързо по 25-метровата дистанция. Право на участие в състезанието ще имат членове на клубове по спелеология и алпинизъм.

Събитието е в рамките на „НДК 360 - Европейска нощ на спорта“, чиято цел е да разкрие възможностите за спорт в столицата и специално в района на НДК.

Организатори са Столичната община, Фондация „София-Европейска столица на спорта“, НДК, Националната спортна академия и Българската федерация по ориентиране с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама