Тръмп: Бъдещето е на патриотите, а не на глобалистите

19:11, 24 сеп 19 / Свят 25 2531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова хората по света да се гордеят със страните си и да съхранят националния си суверенитет в реч пред Общото събрание на ООН, като същевременно подчерта военното могъщество на САЩ, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

"САЩ са най-могъщата държава в света. Да се надяваме, че никога няма да им се наложи да използват това могъщество", каза Тръмп.

"Ако искате свобода, гордейте се със страната си. Ако искате демокрацията, пазете суверенитета си. А ако искате мир, обичайте държавата си. Мъдрите лидери винаги поставят доброто на страната си на първо място. Свободният свят трябва да прегърне националните си основи. Той не бива да се опитва да ги заличи или да ги замени. Бъдещето не е на глобалистите, бъдещето е на патриотите", заяви Тръмп, като подчерта, че всяка страна има свое наследство, което я прави специална и уникална.

Той заяви, че администрацията му не иска война с никоя страна, но Вашингтон ще защити националните си интереси.

"САЩ не се стремят към конфликт с никоя друга страна. Искаме мир, сътрудничество и взаимна изгода с всички. Аз обаче никога няма да спра да защитавам американските интереси", заяви той.

Радев: ЕС трябва да изпълнява плана си за действие по иранската ядрена програма

Тръмп разкритикува Иран, като каза, че Техеран фанатично се стреми към сдобиване с ядрени оръжия и подклажда войните в Сирия и Йемен. Той защити санкциите на САЩ срещу Иран и изтеглянето на Вашингтон от иранското ядрено споразумение от 2015 г.

Тръмп призова страните по света да затегнат икономическите санкции срещу Иран и заяви, че никоя страна не бива да подкрепя "кръвожадността на Иран". "Всички страни имат дълг да действат. Никое отговорно правителство не бива да субсидира кръвожадността на Иран. Докато продължава застрашителното поведение на Иран, санкциите няма да се отменят. Те ще бъдат затегнати", каза Тръмп.

Тръмп заяви, че всеки може да води война, но мирът е за смелите, като разкритикува "безкрайните войни" и обеща да работи за мир в Афганистан.

В речта си той разкритикува Венецуела и заяви, че в тази страна върлуват ескадрони на смъртта докато хората обедняват.

Американският президент предупреди да се внимава с "призрака на социализма, който разбива държави и разрушава общества".

Той предупреди, че ще затегне граничната сигурност и прикани мигрантите да не плащат на каналджии да ги вкарват в САЩ. "Ако стигнете дотук, няма да бъдете допуснати", каза той и добави, че миграцията вреди на страните на произход. "Тези страни не могат да осъществят потенциала си, ако младите им хора напускат домовете си", заяви Тръмп.

Американският президент осъди страните, в които хомосексуалността е престъпление и хората са наказвани заради сексуалната си ориентация. „САЩ ще са солидарни с хората от ЛГБТК общността, заяви той и призова да се защитава ролята на жените в обществата ни.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама