Калоян Колев за Камен: Да излезем и да покажем какво можем!

08:32, 25 сеп 19 / Спорт 25 1875 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-проспериращите родни ММА бойци, Калоян Колев ще запише четвъртия си двубой за тази година на 5-ти октомври в събитието SFC 9: Fast and Fury в Благоевград.

Калоян, който е шампион на организацията, ще защити титлата си в мач-реванш срещу човека, с когото се би за да я спечели - Камен Георгиев. Двамата си спретнаха 5-рундова война през февруари, която бе спечелена от Калоян. И въпреки успеха си тогава, самият атлет не особено доволен от представянето си отпреди няколко месеца и сега излиза по-подготвен и уверен в победата.

"Оценката ми за предходната битка с Камен не е много добра. Мисля, че и двамата направихме много грешки. Получи се интересен мач. Той наистина е много опитен и няма как да го подценя. Вярвам, че и сега ще се получи добра битка и по-добрият ще победи. Пожелавам му да е здрав и да е готов на 100 процента, за да покажем какво можем и двамата," сподели Калоян за MMA.BG

Колев освен титлата на SFC взе и шампионския пояс на Max Fight и в момента е с отлична статистика от 10 победи и 0 загуби. Всичко това се дължи на сериозна подготовка, която протича и в момента за предстоящия му двубой, както и на сериозен екип.

"Подготовката ми върви перфектно и по план. Нямам контузии, което е най-важното. Готвя се при най-добрите - Теодор Карастоянов, Антон Петров, Симеон Наковски, Кристиян Попов и Стоян Димитров. Без тези хора нямаше да мога да направя толкова силна подготовка и да съм на 100%."

Колев само за тази година има записани 3 убедителни победи, като последните две са с технически нокаут през април и август. С такова силно резюме българският ММА състезател е интересен за международните организатори и явно опитът натрупан тук е достатъчен, за да се качи на международната сцена съвсем скоро.

"Имам много предложения за чужбина. Мисля след този мач да си дам малко почивка, защото цяла година се готвя. После ще решим с Теодор какво ще правим. Нямам намерение да продължавам дълго да се бия в България. Беше ми нужен опит и мисля че почти съм готов."

Колев срещу Георгиев е главната среща на вечерта на събитието SFC 9 на 5-ти октомври в благоевградската зала "Скаптопара". Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim и могат да се закупят на цени от 20 лв.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама