Удостоиха Бойко Борисов с почетния девети дан по таекуондо

10:49, 25 сеп 19 / Политика 25 2392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан по таекуондо. Това се случи по време на посещението му в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо „Кукион“, планирано в официалната му програма за визитата му в Република Южна Корея.

За целта премиерът трябваше да счупи дъска, с което той се справи успешно. Той облече и традиционната дреха за таекуондо.

„В България също имаме много добри състезатели и треньори“, добави още премиерът. Той посочи, че принципите на таекундото са особено важни, особено за младите хора. „Когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към слабите. Да използваш силата за мир, винаги да даваш още един шанс на противника, дисциплината, йерархията, да бъдеш критичен към себе си и снизходителен към другите, но най-вече да не се страхуваш от нищо“, заяви още българският премиер.

До 90-те години по време на режима беше забранено таекуондото и ние тренирахме нелегално. Нашият боен клуб беше маскиран като танцов състав.  В профсъюзният дом на културата „Георги Димитров“, вместо танци тренирахме таекуондо.  Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Световната централа по таекуондо KUKKIWON, предаде ТОПНОВИНИ.

„После вече като дойде Демокрацията младите се  разделиха. Вие направихте геройство. Самият аз не съм вярвал, че таекуондото ще стане олимпийски спорт“, заяви премиерът. На срещата присъства и президентът на българската федерация по таекуондо Слави Бинев.

„За радост сега и в България, много млади хора тренират. Имаме  медали от всички първенства“, подчерта Борисов.

По думите му принципите на таекуондо са интересни, както и по борба, бокс и по джудо. „Да не се плашиш от силния и да уважаваш слабия. Да дадеш още една крачка назад пред противника. Да му дадеш шанс, да го обмислиш. Това е идеология, която във съвременния свят е изключително важна и в политиката“, каза премиерът Борисов.

„Сега вече е идеално, вече е добре. Тренировките едно време бяха като тайнство 1985-1986 г., там някъде го помня".

„България и Кореа споделят една обща съдба на таекундото. В тази област нашите отношения са изключително близки", заключи премиерът.

По време на посещението на Борисов в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо беше излъчен кратък филм, представящ „Кукиоан“. Имаше и демонстрация на изкуството.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама