Иванчева отпада от кметстката надпревара - не е подала документите навреме (ОБНОВЕНА)

14:51, 25 сеп 19 25 2728 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичната общинска избирателна комисия е отказала регистрация на Десислава Иванчева за местните избори на 27 октомври, съобщава в. "24 часа".

Десислава Иванчева влиза в борбата за кмет на София

Нейната кандидатурата бе издигната от "Християндемократическа партия на България". Причината за отказа е, че документите на Иванчева за регистрация, които са били приети и разгледани, са пристигнали след крайния срок. 

Всички предложения на "Християндемократическа партия на България", които са били за листата на общински съветници в няколко столични района, са пристигнали след срока за регистрация и им е постановен отказ.

Иванчева заяви, че ще обжалва решението на ОИК, с което ѝ бе отказана регистрация за участие в местните избори. "Действително има Решения на ОИК-София с отказ за регистрации. Но тези решения не са окончателни и подлежат на обжалване", написа тя в профила си във Facebook.

"Категорично заявяваме, че не сме целяли отказ от регистрация, защото се страхуваме да участваме в изборите. Точно обратното - обжалваме в законоустановения тридневен срок", пише още тя. 

Бившият кмет на столичния район "Младост" Иванчева е под домашен арест, след като на първа инстанция беше осъдена от Специализирания наказателен съд за поискан подкуп. На изборите за Европейски парламент, където участва като независим кандидат, тя спечели 1.55% от гласовете, изпреварвайки парламентарно представени и участващи в управляващата коалиция партии като "Атака" и НФСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама