Борис Джонсън сравни Brexit с мъките на Прометей

11:40, 25 сеп 19 / Свят 25 1998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Борис Джонсън развесели делегатите в Общото събрание на ООН в Ню Йорк, сравнявайки Brexit и митичния герой Прометей, съобщи ДПА, цитиран от БТА. Според гръцката митология, върховното божество Зевс е наказал Прометей, оковавайки го за планина, където орел кълвял черния му дроб.

Борис Джонсън: Правителството ще изпълни решението на Върховния съд

"Черният му дроб бил кълван от орел и всеки път, когато дробът му израснел отново, орелът се връщал и го кълвял отново. И това продължавало вечно. Донякъде като това, което става с Брекзит във Великобритания, ако някои от нашите депутати получат това, което искат", заяви британският премиер, получил образованието си в Итън. Очаква се Джонсън да се върне в Лондон за подновяването на работата на парламента.

Двайсетина минутната реч на Джонсън пред Общото събрание на ООН беше далеч от темите на традиционната дипломация и засягаше опасностите на новите технологии, които могат да доведат до "безкраки пилета" и градове, "пълни с детектори" и "дезинфекцирани като цюрихска аптека". "Не знаем кой ще решава как да бъдат използвани тези данни", предупреди той.

Според премиера до подобно антиутопично бъдеще може да се стигне с напредъка на изкуствения интелект. Джонсън покани присъстващите на среща на високо равнище по този въпрос в Лондон, която според него ще се състои през 2020 г., но не съобщи повече подробности.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама