Първи коментари след жребия за местния вот

11:56, 25 сеп 19 25 3078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В ЦИК беше изтеглен жребият за номерата на партиите и коалициите в бюлетината за местните избори, които ще се проведат на 27 октомври. Непосредствено след това последваха и първите политически коментари на регистрираните участници, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

На ГЕРБ се падна номер 43. От партията откриха символиката на 4 успешни мандата и тройното добро взаимодействие между гражданите, местната и изпълнителната власт. Цветомир Паунов заяви, че ще подплатят всичко това с много работа, усилия и без популизъм и неизпълними обещания.

Ясни са номерата на партиите и коалициите за местния вот

„Демократична България“ ще е с номер 66 в бюлетината. Кандидатът за кмет на София арх. Борислав Игнатов заяви: „66 е чудесен номер - две шестици, лесно е за запомняне. Но най-важното е, че нашата програма е силна и искаме да направим истински добри неща за София. И знаем как да го направим в рамките на този бюджет в следващите 4 години – това е силата на нашата програма. Ние имаме знанията, имаме екипа, а основният инструмент са новите технологии и умното управление, така че гражданите да се чувстват добре“.

34 е числото на ВМРО. “Ние залагаме на местни, свестни и известни кандидати за кметове и общински съветници”, каза издигнатият за кмет на София Ангел Джамбазки, цитиран от БГНЕС.

БСП ще играе с номер 56. “Бяхме изтеглени последни от урните, а обикновено последните стават първи, така че смятаме, че на изборите ще постигнем тази максима, ще я защитим. Иначе 5-6 областни града смятам, че е добра предпоставка за 56-и”, каза Христо Проданов. По думите на Калоян Паргов изтегленото число е кралско и означава последователност. 

Жребият отреди бюлетина под номер 14 за ПП АБВ. „Номер 14 е хубаво число за нашата политическа сила. Това беше и номерът на бюлетината ни, когато партията ни излъчи парламентарна група и показахме ясно, че тогава, когато „Алтернатива за българско възраждане“ присъства в един избираем и важен за управлението на страната орган, то показва резултати, базирани на висок професионализъм, прозрачност и разумно управление“ , заяви след тегленето в Централната избирателна комисия водачът на листата на партията за общински съветници в София Ивайло Калфин, съобщиха от партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама