Първият български аудиосериал оживя в арт инсталация

14:25, 25 сеп 19 / Култура 25 1541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сцени от първия български аудиосериал “P.S. Някой трябва да плати“, създаден ексклузивно за Storytel България, оживяха в арт инсталация в столицата. Автор на шпионското криминале е писателят и преводач Богдан Русев, а вълнуващата история е озвучена от гласа на телевизионния водещ Павел Владимиров.

Аудиосериалът “P.S. Някой трябва да плати“ е част от постоянно разрастващото се портфолио на водещата стрийминг платформа, в която до момента има над 600 български заглавия. Специалната изложба „Сцени, които оживяват“ ще бъде със свободен достъп за посетители до края на седмицата (29 септември) в Клуб за естетическо възпитание на артиста (КЕВА).

В рамките на изложбата почитатели на шпионските истории, медии и инфлуенсъри имаха възможност първи да чуят ключовите моменти в “P.S. Някой трябва да плати“ по време на официалното представяне на поредицата на 24 септември. Аудио-визуалната инсталация пресъздаде едни от най-знакови сцени от аудиосериала чрез експозиция от пет впечатляващи платна, на които могат да бъдат чути откъсите.

Гостите се потопиха допълително в шпионската атмосфера и със специалните тематични коктейли от поредицата. В медийното събитие взеха участие авторът Богдан Русев и гласът на криминалната поредица Павел Владимиров, които запознаха гостите със сюжетната линия. По време на премиерата се включиха и Лиза Василева – регионален мениджър на Storytel България и Ана Клисарска – издател на авторско съдържание с бранда Storytel. Представителите на Storytel България споделиха повече за предстоящите си проекти и плановете на компанията за развиване на оригинално аудиосъдържание.

„Щастливи сме, че спомагаме за една от най-бързо разрастващите се световни тенденции да се развива и у нас. Радваме се, че Storytel България непрекъснато разширява портфолиото си в отговор на все по-голямото търсене от страна на слушателите. Живеем в изключително динамичен свят – времето е най-ценният актив, с който разполагаме, и в забързаното ежедневие всички ние търсим повече възможности, за да задоволяваме своя глад за качествено съдържание. Storytel дава точно тази свобода – аудиосъдържание навсякъде и по всяко време. За нас динамичното разрастване на списъка със заглавия и създаването на аудиосъдържание на български език ще бъде приоритет и през следващата година. “P.S. Някой трябва да плати“ е само част от предстояща голяма поредица с оригинални аудиосериали в нашата стрийминг платформа “, каза Лиза Василева, регионален мениджър на Storytel.

Сюжетът в “P.S. Някой трябва да плати“ се развива паралелно в две времеви линии – в миналото и настоящето, а тънката граница между тях постоянно се преплита в драматичен конфликт. В линията на настоящето действието се развива в началото на 2001-ва година, а разказвачът е “Майкъл” - способен и опитен агент на P.S. (Personal Solutions – бел.авт.). Той е част от мащабна компания с официална и неофициална дейност, а целта е само една - издирването и наказването на високопоставени членове на комунистическите партии от бившия Източен блок.

Образът от настоящето се среща челно с миналото, когато Майкъл е бил съвсем различен човек, но получава предложение - да съдейства за залавянето на бивше агент на Държавна сигурност - “фараона”, откраднал стотици милиони с финансова пирамида и избягал на екзотичен остров с нова самоличност. Майкъл има личен мотив за възмездие срещу него... Какъв е той - слушай, за да разбереш...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама