Румен Петков ще сезира главния прокурор за корупционна схема с ремонт на самолети

14:34, 25 сеп 19 25 1917 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще сезирам главния прокурор за корупционна схема с ремонтни дейности на самолети. Това каза на пресконференция председателят на АБВ Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

Петков: Каракачанов саботира възстановяването на военновъздушното училище в Долна Митрополия

В началото на септември Петков съобщи за проблеми с обществената поръчка за ремонт и възстановяване на самолетите L-39, на които се обучават курсантите от училището в Долна Митрополия. Тогава лидерът на АБВ обясни, че в нея са взели участие две компании – чешката компания производител и друга, която няма лиценз. Печели втората. Лидерът на АБВ изпрати информация във връзка с този случай до премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цвета Караянчева.

Петков уточни, че в писмо, изпратено от чешката фирма, много ясно се декларира готовността да се предостави доставката на необходимата актуална техническа документация директно на министерството.

Каракачанов: Явно някой от Русия е пуснал факс на Румен Петков

Тоест, чешката компания осведомява нашето Министерство на отбраната, че не иска да участва в корупционни схеми. По-надолу в писмото много категорично се заявява че никой друг не може законно да прилага техническите параметри, да предлага резервните части, да осигурява новопроизведени части или ремонти освен ако това не са фалшифицирани вече употребявани или по друг начин незаконно набавени произведени части. Това е много тежко престъпление към националната ни сигурност“, подчерта лидерът на АБВ.

Според него всичко това е ярък пример как корупцията, безотговорността и предателството могат да бъдат за сметка на живота на български военнослужещи. "От тук нататък всеки, който се опре на министър Каракачанов, трябва да е наясно, че става съратник в избиването на българските пилоти и в ликвидирането на българската военна техника“, коментира Петков.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама