Красен Кралев: Лицензът на мениджъра на починалия български боксьор ще бъде отнет

15:24, 25 сеп 19 25 2918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на седмицата очаквам да имаме повече информация от полицията по безпрецедентния случай със загиналия български боксьор Борис Станчев, който участва на състезание под чуждо име. Това заяви спортният министър Красен Кралев пред депутати от парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, предаде БГНЕС.

Българският боксьор, починал в Албания, изпил ампула с неизвестно съдържание преди мача

Министърът заяви пред депутатите, че заради скандалния случай ще бъде отнет лицензът на мениджъра на загиналия боксьор. Кралев информира, че се работи по различни версии, сред които и че са открити пакети виагра в якето на спортиста. Тепърва разследващите ще проучват дали мениджърът е давал забранени медикаменти.

Непрекъснат контакт по случая се води между спортно министерство и Българския професионален боксов съюз.

Родителите на починалия в Албания български боксьор: Получихме документите му от мениджъра му

Спортният министър съобщи още, че се разследва дали има и замесено медицинско лице, както и кой се е явявал на предварителните медицински прегледи преди самото състезание в Албания.

Станчев получи фатален удар по време на мач в категория „перо” в град Шкодра. Стана ясно, че той е имал забрана да се състезава и поради това е участвал с фалшива самоличност под името на своя втори братовчед Исус Величков. Заради това спортният министър настоя да се подведе под наказателна отговорност и самият Величков.

От Боксовия съюз заявиха, че не са знаели за подменената самоличност на Станчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама