Британският парламент поднови работа след временното си разпускане

15:51, 25 сеп 19 / Свят 25 1927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Камарата на общините на Обединеното кралство Джон Бъркоу приветства британските депутати, след като те се събраха отново след временното разпускане на парламента, което обаче беше обявено за незаконно от Върховния съд на страната.

Борис Джонсън сравни Brexit с мъките на Прометей

Говорителят на парламента отбеляза, че т.нар. „пророгация“ е била "заличена" от официалната документация на Камарата на общините, предаде БГНЕС. Джон Бъркоу също така подчерта, че по време на очакваното обръщение на премиера Борис Джонсън по-късно през деня няма да има време за въпроси от страна на депутатите.

Борис Джонсън напусна предсрочно Общото събрание на ООН в Ню Йорк и се завърна в Лондон, за да изнесе реч пред върналите се на работа британски депутати.

Върховният съд: Борис Джонсън е суспендирал парламента незаконно

 

Междувременно главният прокурор на Великобритания Джефри Кокс съобщи, че кабинетът на Борис Джонсън няма да прави нов опит да спира работата на парламента след решението на Върховния съд, предаде БТА. Правителството ще се подчини на приетия от парламента закон, който задължава министър-председателя да поиска от Брюксел ново отлагане на датата за Brexit, ако до 19 октомври не бъде постигнато споразумение за раздялата между Обединеното кралство и ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама