Британският парламент поднови работа след временното си разпускане

15:51, 25 сеп 19 / Свят 25 1231 Topnovini

Председателят на Камарата на общините на Обединеното кралство Джон Бъркоу приветства британските депутати, след като те се събраха отново след временното разпускане на парламента, което обаче беше обявено за незаконно от Върховния съд на страната.

Борис Джонсън сравни Brexit с мъките на Прометей

Говорителят на парламента отбеляза, че т.нар. „пророгация“ е била "заличена" от официалната документация на Камарата на общините, предаде БГНЕС. Джон Бъркоу също така подчерта, че по време на очакваното обръщение на премиера Борис Джонсън по-късно през деня няма да има време за въпроси от страна на депутатите.

Борис Джонсън напусна предсрочно Общото събрание на ООН в Ню Йорк и се завърна в Лондон, за да изнесе реч пред върналите се на работа британски депутати.

Върховният съд: Борис Джонсън е суспендирал парламента незаконно

 

Междувременно главният прокурор на Великобритания Джефри Кокс съобщи, че кабинетът на Борис Джонсън няма да прави нов опит да спира работата на парламента след решението на Върховния съд, предаде БТА. Правителството ще се подчини на приетия от парламента закон, който задължава министър-председателя да поиска от Брюксел ново отлагане на датата за Brexit, ако до 19 октомври не бъде постигнато споразумение за раздялата между Обединеното кралство и ЕС.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 41 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.