Отложиха делото за преместването на Будимир Куйович

16:40, 25 сеп 19 25 2390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото в Софийски градски съд по искане на началника на затвора за това Будимир Куйович да бъде преместен от общежитие от открит тип, в такова от закрит тип, беше отложено, съобщи БГНЕС.

Заседанието беше отложено, за да бъдат събрани доказателства.

„Доказателства във връзка с правния стабилитет на заповедта за промяна на режима, която обжалва в момента пред съда“, обясни прокурор Иван Кадев. Той посочи, че Куйович в момента е в Кзичане.

В съда има образувано и друго дело по жалба от Куйович, в която той обжалва заповед на началника на затвора, с която му е променен режимът от лек в общ.

Началникът на затвора в София иска преместване на Куйович в общежитие от закрит тип

В края на август наркобосът Будимир Куйович беше задържан на магистрала "Тракия" да шофира с фалшива книжка, издадена уж в Португалия. Черногорецът излежава присъда от 16 години за наркотрафик. Той е настанен в открито общежитие в Казичене, но е бил в отпуск за добро поведение. Той беше заловен с фалшивия документ за управление на МПС при рутинна проверка на "Пътна полиция" на изхода на София.

В началото на септември изпълняващият длъжността началник на Софийския затвор Десислав Трайков беше освободен от длъжност след разпореждане на правосъдния министър Данаил Кирилов. Трайков подаде заявление за освобождаване от длъжност след последвалите персонални нападки срещу него по случая „Куйович” и заяви, че името му е незаслужено опетнено.

Преди повече от 10 години името на черногореца разтърси МВР. Имаше съмнения за чадър над неговата наркомрежа. Стигна се до оставки на полицейски шефове. Докато течаха делата на Куйович, той успя да обвини тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев. Заедно с него си тръгнаха главният секретар на ведомството Илия Илиев и антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров.

Преди да бъде осъден, соченият за човека на Сретен Йосич у нас имаше 10-годишна забрана за влизане в страната ни. Куйович обаче я наруши 14 пъти. Докато развиваше криминална дейност в България, той успя да се ожени и да се сдобие с дете.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама