Забавни и образователни игри в Музея "Земята и хората" за Европейския ден на езиците

09:00, 26 сеп 19 / Култура 25 2524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чуждестранните културни институти и посолства в България за поредна година ще отбележат заедно Европейския ден на езиците и канят всички жители и гости на София да се позабавляват, да научат любимите си думи на други езици и да печелят награди. За втора поредна година събитието ще бъде в Музей "Земята и хората" и ще започне от 17:00 ч.

Тази година Европейският ден на езиците ще бъде посветен на богатството на регионалните езици и традиции в Европа. Организаторите канят всички да доведат приятели, деца и близки, за да видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици. Посетителите ще могат да разговарят с хора от различни европейски културни центрове и да проверят какви са най-добрите възможности за изучаване на чужди езици.

Ще има забавни и образователни игри, от които всеки може да спечели награда докато научава нещо полезно на 22 езика: азербайджански, английски, български и български жестов език, грузински, датски, испански, италиански, македонски, немски, норвежки, полски, португалски, румънски, руски, словашки, унгарски, фински, френски, хърватски, чешки, и шведски. Сред многообразните награди, например, ще има и 2 безплатни курса по английски на щанда на Британски съвет, и много други.

Освен интерактивни езикови игри, блиц викторини и демонстрационни безплатни уроци, за пореден път посетителите ще имат възможност да участват в инициативата "speak dating". Подобно на популярния формат на бързите срещи за търсене на партньор ("speed dating"), "спийк дейтинг" дава възможност за бързи срещи с много хора за кратко време, но разликата е, че участниците няма да търсят любовта, а възможност да говорят на повече езици.

Европейският ден на езиците в България е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC, организира се съвместно с Европейската комисия, посолства и други културни организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама