Какво обсъдиха държавният глава Румен Радев и президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на срещата си?

21:50, 25 сеп 19 / Политика 25 2754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предизвикателствата пред сигурността в Югоизточна Европа, модернизацията на Въоръжените сили и увеличаването на американските инвестиции в България - това са били акцентите на разговора между държавния глава Румен Радев и неговия американски колега Доналд Тръмп по време на официалния прием за ръководителите на делегации в рамките на 74-ата сесия на Общото събрание на ООН, домакин на който беше президентът на САЩ.

Радев: Средата на сигурност не се подобрява, а недоверието нараства

Пред журналисти в Ню Йорк българският държавен глава подчерта, че очаква много по-активна работа и от страна на българското правителство и на българската дипломация за постигането на напредък в преговорите за облекчаване на визовия режим за българските граждани, пътуващи до САЩ.

По думите на Румен Радев страната ни очаква много повече американски инвестиции, защото когато се говори за индустриално сътрудничество, което върви успоредно със сделките за придобиване на въоръжение, трябва да има и конкретни параметри, а към момента за България те все още не виждат.

В отговор на въпрос, президентът Радев отбеляза участието си в глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг, по време на който са били обсъдени перспективите за икономическо развитие в света, както и мерките, които развитите държави вземат срещу рисковете от икономически сътресения.

Президентът Радев призова сънародниците ни в САЩ да се върнат

Държавният глава подчерта, че България също трябва да свърши необходимото, за да има буфери, от които да се възползва в случай на необходимост, както и за ясни механизми за привличане на много повече чуждестранни инвестиции, особено в областта на високите технологии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама