Избраха временно изпълняващ длъжността кмет на Община Плевен

11:25, 26 сеп 19 / Политика 25 2560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След гласуване Общински съвет - Плевен избра за временно изпълняващ длъжността кмет на Плевен Милен Яков, заместник - кмет на общината.

В рамките на гласуването бяха избрани и кметове на кметства за 16 населени места в общината за времето от 18.10.2019 г. до полагането на клетва от новоизбраните кметове по места след местните избори.

Предложението беше внесено като допълнителна точка на днешното заседание от председателя на местния парламент Мартин Митев, тъй като на предстоящите избори за кметове и общински съветници, насрочени за 27 октомври, в Общинска избирателна комисия - Плевен, съответните кметове на кметства и на Община са регистрирани за участие в предизборната надпревара. 

Депутатът Калин Поповски е кандидатът на ВМРО за кмет на Плевен

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато кмет на община, кмет на район или кмет на кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на общината, кмет на района или кмет на кметството за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама