В петък ще е ветровито

07:00, 27 сеп 19 25 1943 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък ще е ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и източните райони, и временно силен северозападен вятър. Ще има променлива облачност, намаляваща след пладне над много райони и до слънчево. Преди обяд все още на отделни места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от север северозапад. Ще има променлива, преди пладне често значителна облачност и на отделни места все още ще превалява дъжд. Максимални температури на въздуха 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива, преди обяд често значителна облачност, но само на отделни места в Стара планина и Родопите ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, в много райони, отначало в западната част от страната, после и на изток, и ще стихне. Преобладаващите минимални температури ще са между 9 и 14 градуса, в събота - с градус-два по-ниски. В котловините на Югозападна България ще има условия за намалена видимост. Със слаб южен вятър дневните температури ще се повишават и в неделя преобладаващите максимални ще са между 24 и 29 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама