Пожарникари подкрепиха кампанията „Дари кръв, спаси живот!“

13:05, 26 сеп 19 25 1903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожарникари и спасители от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ се включиха доброволно в кампанията на Военномедицинската академия „Бъди един от нас – дари кръв, спаси живот!“.

В рамките на няколко дни те ще посетят Центъра по трансфузионна хематология на ВМА и ще подкрепят инициативата за безвъзмездно кръводаряване.

Стартът на кампанията днес беше даден от гл. комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН и началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н. Двамата поздравиха доброволците, които ще участват в кампанията и отчетоха, че традиционно партньорството между двете структури е на високо ниво.

Кръводарителска акция обедини политическите сили

„За нас е естествено да подкрепим Военномедицинска академия. Моите колеги са получавали тук животоспасяваща помощ не един и два пъти“, заяви гл. комисар Николов.

Той допълни, че в пожарната кампаниите за кръводаряване не са изключение – организират се както за пострадали колеги, така и за членовете на техните семейства.

„Кръвта спасява живот, колкото и изтъркано да звучи. Днес на нашия апел се отзова службата за пожарна безопасност, с която традиционно и от години поддържаме отлични взаимоотношения“, заяви генерал-майор Мутафчийски. 

Статистиката сочи, че всяка година между шест и седем хиляди души се включват в кампанията на ВМА, насърчаваща доброволното кръводаряване.

Според данните ежедневно 600 човека се нуждаят от тази безценна помощ. Специалистите казват, че един кръводарител помага на до трима души да се преборят за живота си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама