48% е нараснал стокообменът между България и Корея

14:00, 26 сеп 19 25 1958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стокообменът между България и Република Корея бележи 48% ръст за 2018 г. и достига 286.6 млн. щатски долара. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на българо-корейски бизнес форум в Сеул, съобщиха от правителствената информационна служба.

Според икономическия ни министър има увеличаване на нашия износ към Република Корея в редица хранителни продукти, зърно, месо, етерични масла, кисело мляко, зеленчуци, химикали, фармацевтични изделия, части за машини, електроника и текстил.

Министър Караниколов подчерта още, че страната ни е готова да разшири подкрепата си за бъдещи корейски проекти у нас особено в областта на автомобилостроенето, електрониката и електрооборудването, високотехнологичните и иновационни производства.

Броят на регистрираните у нас компании с корейско участие вече е 249. Министър Караниколов увери присъстващите, че България ще подкрепи нови бизнес инициативи и ще се стреми да разшири партньорството си с корейски бизнес.

Емил Караниколов: Голяма южнокорейска компания проучва България за инвестиция

По време на посещението бяха подписани Меморандуми за разбирателство между българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Агенцията за насърчаване на търговията и инвестициите на Република Корея, ИАНМСП и Асоциацията на вносителите на Република Корея, между Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Агенцията за насърчаване на търговията и инвестициите на Република Корея, както и между Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Корейската корпорация за индустриални комплекси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама