Пуснаха доставките на плодове и мляко за учениците

16:12, 26 сеп 19 25 2368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВАС окончателно отхвърли искането за спиране действието на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения – схема "Училищен плод" и схема "Училищно мляко", съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“.

Към момента всички актове за одобрение на доставчици по училищните схеми, издадени през 2018 година, прекратяват своето действие с приключването на учебната година, независимо от срока, за който са били издадени.

Учениците може да останат без безплатни плодове и мляко

Държавен фонд „Земеделие“ пристъпва към незабавни действия за издаване на актове за одобрение на заявители по схемите за предлагане на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения.

Промените в нормативната уредба, която урежда прилагането на училищните схеми, въведени през февруари и март 2019 година, осигуряват по-голяма гъвкавост на учебните заведения при участието им в схемите. Изборът на заявител е предвидено да се извършва изцяло от детската градина или училището, като избраният заявител от своя страна има ангажимента да подаде заявление за одобрение в ДФ „Земеделие“.

Към момента по схема „Училищен плод“ са подадени 133 броя заявления за одобрение, обхващащи 2515 учебни заведения, а по схема „Училищно мляко“ са подадени 102 броя заявления за одобрение, обхващащи 2262 учебни заведения.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама